Cięcie blatów

Co i jak docinamy?

Czymże byłaby kuchnia bez blatu kuchennego. Ten element nie tylko musi być ładny, ale i praktyczy. To właśnie na nim będziemy przygotowywać nasze posiłki. Docinamy blaty i panele kuchenne laminowane, fornirowane, surowe drewniane, a także kompaktowe.


Co dokładnie robimy?

docinamy i montujemy blaty

łączymy blaty kuchenne za pomocą listew lub śrub rzymskich

frezujemy zacięcie pod tzw "łyżwę"

wykonujemy otwory pod zabudowę płyt grzewcznych, zlewów, kontaktów blatowych, itp

formatyzujemy i montujemy panele dekoracyjne, z uwzględnieniem wycięcia otworów pod gniazdka ścienne

docinamy blendy, panele maskujące, cokoły, gzymsy


Cięcia wykonujemy na podporach drewnianych lub z tworzywa sztucznego, dzięki czemu zapobiegamy odkształceniom blatów, a także zmniejszamy ryzyko pęknia blatu przy wykonywanych otworach. Części cięte w zależności od potrzeb są izolowane tak, aby zmniejszyć chłonność wody w przypadku nieporządanego się jej przedostania.